Naixement del Nou ball de Bastons


Hola i benvinguts al nou blog de Ball de Bastons de Salou- Assosciació Sal-i-Ou.

El Ball de Bastons de Salou va néixer l'any 2003, gracies al treball i esforç de la  Sra. M. Rosa Sanahuja, professora de música de l'INS Jaume I, que va tenir la idea d'ampliar els elements festius locals, fent partícips els alumnes del centre.

Ella va contactar amb el Sr. Àngel Vallverdú, membre de la junta de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, el qual va assessorar en la creació d’aquest nou grup, agafant de model el vessant del Penedès.

 Durant aquesta etapa s’ha participat en diferents actes de Salou ( com la Festa Major,  la Festa de la Flor del Mercat Municipal, les trobades de puntaires, en el  Ral·li de Catalunya...), i s’han fet sortides a altres poblacions, actuant a Cambrils, a Vila-seca, a l'Espluga de Francolí, a l'Aleixar, etc. També s’ha estat present en diverses edicions de les trobades nacionals de Catalunya de Ball de Bastons(2003, 2006.)

Durant el passat mes de desembre, els ballarins es van desvincular de l’INS Jaume I i van  passar a formar part de l’Associació SAL-i-OU, Bestiari i Balls Populars, juntament amb els Nanos i la Mulassa.

Avui us presentem el nou vestuari del Grup de Ball de Bastons de l’Associacions SAL-i-OU, Bestiari i Balls Populars, el qual ha adoptat els colors de la bandera de Salou, blau i groc.

El nostre repertori durant aquests anys ha estat:

El repertori de balls:
•"SOTA-CAMA"- Música i ball: Àngel Vallverdú (2003)
•"EL ROTLLET"- Música i ball: Àngel Vallverdú (2003)
•"MARXA DE LA SEGREGACIÓ"- Música i ball: Àngel Vallverdú
•"MARXA NOVA"- Música: Jordi Enfedaque. Ball: grup de Ball de Bastons de Salou (2004)
•"EL XOTIS"- Música i ball: Àngel Vallverdú (2005)
• “LA ROTLLANA”- Grup de Ball de Bastons de Salou (2005)

Amb una ampliació del repertori.

•"LA DIAGONAL"-Ball: grup de Ball de Bastons de Salou Música: Grallers de la Tarota (2012)
•"EL TRIANGLE"- Ball: grup de Ball de Bastons de Salou Música: Grallers de la Tarota (2012)



El grup de formació de Ball de bastons també disposa del seu petit repertori, que esta en constant ampliació on hi destaca:



  • "EL GEGANT DEL PI"- Grup de Ball de Bastons de Salou" (2011)

Comentarios